Mer tips för den kulturintresserade

Är man intresserad av kultur och befinner sig i Göteborg lär man inte bli besviken då Sveriges näst största stad bjuder på ett rikt utbud av kultur i alla former, vare sig det handlar om konst, teater, film eller mer musikinriktade begivenheter.

För den som är intresserad av bland annat konst och fotografi från världens alla hörn bör definitivt göra ett besök på Världskulturmuseet som ligger precis vid Universeum och Liseberg. Många av utställningarna som visas på Världskulturmuseet har fokus på globala frågor som mångfald och föränderlighet.

Röhsska museet är museet för den som gillar design och konsthantverk, men också mode. Röhsska museet ligger ett stenkast från Kungssportsavenyn på Vasagatan.

Är man intresseras av teater och annan scenkonst bjuder Göteborg på ett brett utbud med olika inriktningar. Stadsteatern som ligger vid Götaplatsen i slutet av Kungssportsavenyn är något av stadens flaggskepp där några av landets främsta skådespelare och regissörer är stationerade.

Andra teatrar i staden inkluderar bland annat Lorensbergsteatern, Backa Teater samt Folkteatern. Är man förutom teater även intresserad av opera bör man också besöka Göteborgsoperan som ligger vackert invid Göta älvs strand några hundra meter från Nordstan.

Mer än kanske något annat är Göteborg en musikstad. På klassiska spelställen som Trädgårn, Pustervik och Sticky Fingers bjuds på högkvalitativa konserter året om. De större arenorna som Scandinavium och Ullevi gästas titt som tätt att stora internationella artister. Dessutom har Göteborg en stor musikfestival, nämligen Way Out West som äger rum i Slottsskogen i början av augusti varje sommar. Genom åren har storheter som bland andra Prince, Kanye West, Blur och The National gästas festivalen.

Funderar man på att besöka Göteborg och är intresserad av film bör man ta chansen att avlägga ett besök i slutet av januari och början av februari då Göteborgs Filmfestival går av stapeln. Festivalen är nordens största med över 30 000 besökare. Under festivalen som pågår i tio dagar visas runt 500 filmer från olika delar av världen.