Event i Göteborg

Det finns goda anledningar att vända sig till Göteborg om man vill anordna ett event av något slag: det må vara en utställning, en konferens, ett musikevenemang eller en idrottstävling.

Göteborg

Göteborg har en alldeles speciell känsla som man inte finner i någon annan svensk stad. Dialekten, maten (fisk framför allt) och det vänliga bemötandet är bara några saker som gör Göteborg unikt.

Det är också Sveriges andra stad med nästan 600 000 invånare; närmare miljonen om man tittar på storstadsområdet.

Institutioner och evenemang

Göteborgarna har också sett till att inrätta institutioner som kan anordna evenemang av de mest vitt skilda slag. Ett modernt operahus, Nya Ullevi och Liseberg är bara exempel. Några av de viktigaste eventen i Sverige under senare år har också anordnats i Göteborg som Friidrotts-VM och G7-mötet.

Under 2014 och 2015 står flera evenemang på tur. Nedan följer några av de viktigaste. Ordnar man någon typ av företagsevent kan det vara kul att kombinera detta med ett av Göteborgs större evenemang.

Kultur

Under augusti 2014 exploderar Göteborgs Kulturkalas. Det är hundratals kulturarrangemang för alla åldrar och smaker och dessutom helt gratis! Det är rum 11-17 augusti.

Vidare kan nämnas bokmässan som går av stapeln i september varje år och är ett av Sveriges mest uppskattade kulturevenemang.

Musik

Lotta på Liseberg är numera en institution med direktsänd TV som pågår under juli och augusti varje år. Den 30 juli är det dags för Patti Smith och senare under hösten dimper en storhet som Elvis Costello ned. Way out West, som är en av Europas ledande musikfestivaler börjar den 7 augusti 2014.

Sport

Göteborg är en klassisk seglarstad med mängder av olika regattor och matchrace. För den intresserade rekommenderas att gå in på GKSS hemsida, där man kan få tips.

Ett av världens största årligen återkommande evenemang är Göteborg Fotboll Cup för ungdomar med lag från hela världen. Fram till 2011 var tävlingen mer känd som Gothia Cup.

Göteborg är Sveriges fotbollsstad nummer ett med flera lag som spelar i Allsvenskan eller Superettan.