Musik I Göteborg

Mycket kan tyckas kretsa runt Liseberg, fotboll och goa gôbbar när man som utomstående följer vad som händer i Göteborg i medierna. Inte för att det inte är sant att dessa tre är symboler som är starkt konnoterade med Göteborg som stad och region. Men en stad är ju så mycket mer än bara så, och Göteborg har en härlig historia med artister och konserter. Faktum är att några av de allra bästa konserterna som gjorts på svensk mark har varit i just Göteborg.

När de allra största konserterna hålls så är det alltid ett stort tryck på biljetter och hotellrum. Det kan vara svårt att hinna få tag på båda två. Då är lösningen att vända sig till en andrahand. Företaget GO Sport Travel skiljer sig dock från de i kvällstidningarna omskrivna företag som mer eller mindre lurar sina kunder på pengar och biljetter. GO Sport Travel erbjuder oftast ett paketpris både biljett och hotell till de största evenemangen och konserterna. Deras hemsida hittar du på Gosporttravel.com

Musik i och ifrån Göteborg – ett axplock

Håkan Hellström – Om det finns någon som kan konkurrera med de båda Glennarna som de allra mest kända namnen från Göteborg så är det just Håkan Hellström. Med sin unika röst och musik så är han en av Sveriges mest populära artister. Listan över hits är lång och byggdes på ytterligare under 2013 när hans senaste skiva kom ut. Här kan du lyssna på den första singeln från den skivan – Det kommer aldrig va över för mig (spotify-länk).

In Flames – In Flames är ett band som kommit att bli ett ansikte utåt för det som brukar kallas för ”Göteborgsdöds”. Det är en form av melodisk death metal som fått stort genomslag i världen och bandet har idag fans över hela världen. Här kan du lyssna på en av bandets bästa låtar – Trigger.

Konserter i Göteborg

En underkategori måste få bli alla de konserter som hållits och hålls i Göteborg. Några av de allra största konserterna i svensk historia med band som Iron Maiden, Metallica, Gyllene Tider, Bruce Springsteen och så vidare, har hållits i staden – upprepade gånger dessutom. De allra största konserterna hålls på Ullevi stadion, men förutom detta så hålls även festivaler så som Way out West och Metaltown.