Kom igång med träningen – i nya kläder

Träning står på de flesta svenskars att göra-lista. Om du tycker att det är lite svårt att komma igång efter ett långt uppehåll är du inte ensam. Det är vanligt att vara en så kallad periodare när det kommer till träning och slarva med passen då och då. Som tur är finns det alltid en chans att återuppta träningen igen. Med några enkla tips kan du återfå motivationen och se till att hålla igång regelbundet. Det är trots allt ett bra recept för att må bättre både fysiskt och psykiskt. Det spelar mindre roll vilken typ av träning du ägnar dig åt. Det viktiga är att du får möjlighet att utöva motion i formen som du själv trivs med.

Det finns många anledningar till att undvika träningen. En kan vara att soffan lockade mer. En annan är tidsbrist. Oavsett vad du har för bortförklaring finns det alltid sätt att få tillbaka motivationen. Ett knep är att investera i nya träningskläder. Om det blir roligare att ta på sig kläderna inför varje träningspass är chansen större att du faktiskt tar dig till gymmet eller ut i löpspåret. Dessutom sparar det värdefull tid eftersom du alltid vet vad du ska ha på dig när det är dags för träning. Med hjälp av ett par nya tightsshorts eller skor kan du få bättre resultat på din träning.

Sommaren är den optimala tidpunkten att träna utomhus. Det gör att du får frisk luft samtidigt som du slipper befinna dig inne på ett mörkt gym när solen lyser som hetast ute. Det finns goda möjligheter att träna utomhus – var du än befinner dig. Göteborg är en stad som är särskilt bra anpassad för utomhusträning. Här kan du exempelvis hänga med på yoga i Trädgårdsföreningen. Du kan också prova på military fitness i Slottsskogen. Eller varför inte ta en simtur – västkustens pärla ligger ju trots allt vid havet.