Händelserik vår i Göteborg

För den sportintresserade är Göteborg den ultimata destinationen i vår. Här haglar de stora idrottseventen tätt, samtidigt som landets näst största stad självklart bjuder på allt annat man kan önska sig för minisemestern ska kännas fulländad.

Det råder ingen tvekan om att Göteborg ger dig som idrottsfantast gott om anledningar att komma på besök under våren. Oavsett vilken gren ditt hjärta klappar lite extra för finns det spännande evenemang som utgör optimala höjdpunkter för en weekendresa. Om du följer ishockey finns det få saker som går upp mot att se Göteborgarnas egna Frölunda Indians spela på hemmaplan. Mars månad bjuder på flera tillsällen att se lokalhjältarna mäta sig mot bortalag. I mars förvandlas Scandinavium också till en av världens viktigaste ridbanor under Gothenburg Horse Show. I världscupfinalerna kommer internationella toppryttare inom både den nervkittlande banhoppningen och den fängslande dressyren att slåss om förstaplaceringen. Att ta del av tävlingarna från läktaren är nästan ett måste för alla små och stora hästmänniskor. Drar du hellre på dig löparskorna än ridstövlarna har du kanske redan anmält dig till Göteborgsvarvet. Den 21 maj går världens största halvmaraton av stapeln.

Pustar ut gör du förstås på ett bra hotell i Göteborg. Elite är en kedja hotell som finns i hela landet, inklusive Göteborg. De har ett rum för alla prisklasser så hela familjen kan bo fint utan att man behöver använda halva budgeten till boendet. Och om det inte vore tillräckligt, kom ihåg att hotellboende inkluderar frukost!

Om du vill återhämta dig efter en dag på stan kan du besöka Hagabadet där du kan boka in en spabehandling som gör att du är full av energi igen när det är dags att upptäcka stadens nattliv. Vill du smaka på lokala ölsorter på Hagabion, dricka drinkar i baren på restaurang Familjen eller kanske rentav äta en Michelin-klassad middag på Koka? Göteborg har nog just det du letar efter. Avsluta kvällen med en energisk spelning på Sticky Fingers eller dansa så länge benen vill bära i en av klubbarna längs Avenyn.

Nästa dag kan du slå an ett lugnare tempo och besöka den ikoniska fiskmarknaden i Feskekôrkan eller titta på en imponerande replika av ostindiefararen Götheborg, träfartyget som sjönk utanför staden under 1700-talet.