Börja jaga i Göteborgsområdet

Är du intresserad av jakt, och vill börja jaga? Det finns vissa regler vad gäller jakt i Sverige. Du måste till exempel få en licens genom att ta en jägarexamen. Denna får du genom att utföra prov bestående av en teoretisk del och tre praktiska delar. Utöver detta måste du årligen betala en viltvårdsavgift. Om du inte har någon licens kan du dock jaga under uppsiktsjakt.

jakt

Jaktens utrustning och tillbehör

När man jagar bör man införskaffa olika tillbehör och produkter som är kopplade till jakt. Det kan till exempel handla om tillbehör till ditt vapen, ammunition, fällor och lockmedel, stolar, och hörselskydd . Det finns också olika klädesplagg som lämpar sig bra för jakt. Bekväma byxor, en varm jacka och keps är vanligt, liksom ordentliga kängor på fötterna. Hos Jakto.se hittar du det mesta du kan tänkas behöva när du ger dig ut på jakt.

Att jaga i Göteborgsområdet

Att jaga innebär inte att man kan ge sig ut var och när som helst. Marken ägs av någon, och det är också denna person som bestämmer om det får jagas på just dennes mark. Marken kan ägas av privata aktörer eller offentliga, till exempel kommunen. I Göteborg finns det flera jaktytor, men trots det minskar den jaktbara marken runt staden. Detta beror främst på att marken används till andra saker, till exempel att bygga hus på. Om du är intresserad av att jaga i Göteborgsområdet kan du ställa dig i kö på Skogssällskapets intresselista. Det är Skogssällskapet som skriver jaktavtal, tar hand om viltvårdsavgifterna och fungerar som kontaktperson om du har någon fråga om jakt i Göteborg. Du måste uppfylla vissa krav för att gå med i Skogssällskapet. Du måste bland annat inneha en jaktlicens, betala en årlig avgift och vara mantalsskriven i Göteborg.

För utförligare information kan du besöka jagareforbundet.se.